V Kranju smo taborniki ustanovili knjižnico stvari, ki smo jo poimenovali "KR po stvar" in bo delovala v okviru Društva tabornikov rod Stane Žagar – mlajši. Društvo je v svoji 40-letni zgodovini opravilo že vrsto prostovoljskih projektov in povsem prostovoljski bo tudi ta. Društvo bo v knjižnico doniralo tudi prvih 120 predmetov, kar sicer ni malo, bi si pa vseeno želeli nabor predmetov pred odprtjem razširiti. Poleg tega ima knjižnica tudi nekaj stroškov, kot je npr. priprava in gostovanje spletne strani s ponudbo predmetov in sistemom za rezervacijo in izposojo, ureditev skladiščnega prostora, vzdrževanje in popravilo predmetov in podobno, zato potrebujemo pomoč vseh okoljsko in družbeno ozaveščenih ljudi, ki bi lahko podprli ta projekt.


      


Zbiramo predmete, ki vam morda doma zasedajo odvečen prostor in bi jih bili pripravljeni podariti knjižnici reči. S podarjenim predmetom postanete član in vam ni treba plačati članarine, hkrati pa si lahko predmet seveda kadarkoli izposodite. Super, kajne? 

Veseli bomo vsakega podarjenega predmeta – tako prostovoljci, bodoči uporabniki in okolje.


Do sedaj so naše delovanje podprli že zlati donatorji: Tadej Pugelj, Davor Kržišnik, Erik Frank Trust in Mark Knippenberg.

...